RSS

Τρεις νέοι διαδραστικοί δίσκοι στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της τάξης μας !

Εδώ και λίγες μέρες η ψηφιακή βιβλιοθήκη της τάξης μας εμπλουτίστηκε κι άλλο ! Τρεις νέοι διαδραστικοί δίσκοι από το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού είναι , πλέον , στη διάθεσή μας για να μας βοηθήσουν να γίνει το μάθημα της Ιστορίας ακόμη πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό !!!

Ρίξ'τε μια ματιά παρακάτω ...

 Ολυμπιακοί Αγώνες διαμέσου των αιώνων
 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρουσιάζονται μέσα από ένα συνδυασμό γνώσης και διασκέδασης. Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια με πληροφορίες για τους Αγώνες από την Αρχαιότητα έως την Αθήνα του 2004, τα θραύσματα αγγείων που ενώνονται για να αναβιώσουν παραστάσεις αρχαίων αγωνισμάτων, η περιήγηση στην εικονική αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας και «Το Μονοπάτι της Γνώσης» με προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν το περιεχόμενο του δίσκου.






 Αναζητώντας το Μέγα Αλέξανδρο


Οι παίκτες ταξιδεύουν με τους ήρωες Ιάσονα και Δανάη ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γυρίζουν τον κόσμο, επισκέπτονται μουσεία και μνημεία και γνωρίζουν τους πολιτισμούς που επηρέασε ο Μακεδόνας βασιλιάς σε όλη τη Γη!


Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά


Γνωρίστε την ιστορία, τους ανθρώπους και τους δημοκρατικούς θεσμούς που ανέδειξε ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών μέσα από μια διαδραστική περιπέτεια στο «μαγικό» αυτό τόπο. Ο ψηφιακός δίσκος (DVD-ROM) περιλαμβάνει πληθώρα επιστημονικών πληροφοριών, πλούσια εικονογράφηση, διασκεδαστικά παιχνίδια, καθώς και τις μοναδικές δυνατότητες περιήγησης στην ομώνυμη έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αλλά και στο πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας που προβάλλεται στη «Θόλο».

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!