RSS

Το «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» νίκησε τον Χάρι Πότερ

Όταν η παιδική εκπομπή Blue Peter του BBC, η οποία προβάλλεται από το 1958, κάλεσε τους μικρούς της φίλους να ψηφίσουν το αγαπημένο τους παιδικό βιβλίο της τελευταίας δεκαετίας, το φαβορί ήταν μάλλον προφανές: Το βιβλίο της J.K. Rowling «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα». Κι όμως, τα 15.000 και πλέον παιδιά που ψήφισαν είχαν άλλη γνώμη!


Τις περισσότερες ψήφους έλαβε το βιβλίο του Τζεφ Κίνεϊ, «Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα», αφήνοντας πίσω του τόσο τον Χάρι Πότερ, όσο και βιβλία των Λέμονι Σνίκετ, Άντονι Χόροβιτς, Τζον Γκρίσαμ και άλλων σημαντικών συγγραφέων.
Έκπληκτος για το αποτέλεσμα δήλωσε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, Τιμ Λέβελ, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας Τζεφ Κίνεϊ: «Όταν είδα τα καταπληκτικά βιβλία στη λίστα των υποψηφιοτήτων, σκέφτηκα ότι το δικό μου δεν είχε καμία ελπίδα», αποκάλυψε, και πρόσθεσε: «Είμαι τόσο ευγνώμων για όλους τους φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υποστήριξαν τα βιβλία μου από την αρχή. Είχα τη χαρά να γνωρίσω πολλούς από αυτούς τον τελευταίο χρόνο και δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω και να τους ευχαριστήσω για αυτήν τη μεγάλη τιμή και προσωπικά».

αναδημοσίευση από το indexonline

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!