RSS

Παίζουμε αυγά;

Αυγο-μνήμη

Παίρνεις μια μεγάλη καρτέλα αυγών. Στη συνέχεια, φτιάχνεις «ζευγάρια αυγών», ζωγραφίζοντας στο ένα μισό τους το ίδιο σχέδιο. Εναλλακτικά, μπορείς να κολλήσεις το ίδιο αυτοκόλλητο. Αφού τα μπερδέψεις, τα τοποθετείς στην καρτέλα με το σχέδιο προς τα κάτω. Κάθε παίκτης προσπαθεί να βρει τα δύο όμοια αυγά, γυρίζοντάς τα προς τα επάνω. Αν δε βρει ζευγάρι, τα ξαναβάζει στην ίδια θέση, με το σχέδιο πάντα προς τα κάτω. Ο παίκτης που θα βρει τα περισσότερα ζευγάρια είναι ο νικητής.
Αυγο-μπόουλινγκ



Τοποθετείτε ένα λευκό αυγό σε ένα σημείο -κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο- και, αφού συμφωνήσετε όλοι μαζί στην απόσταση, ορίζετε την αφετηρία. Από κει θα προσπαθήσετε να πλησιάσετε το δικό σας αυγό όσο γίνεται περισσότερο στο λευκό αυγό-στόχο. Καθένας έχει από δύο αυγά ίδιου χρώματος. Κυλάει ή πετάει απαλά το πρώτο αυγό του όσο γίνεται πιο κοντά στον «αυγο-στόχο» και, όταν παίξουν όλοι, ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος «αυγο-πετάγματος». Νικητής είναι όποιος καταφέρει να πλησιάσει περισσότερο. Στην ισοπαλία, νικάει εκείνος του οποίου το αυγό είναι το λιγότερο σπασμένο.
Κυνήγι αυγο-θησαυρού


Για να παίξετε, θα χρειαστείτε κάμποσα αυγά: σοκολατένια, από ζαχαρωτό, πλαστικά, χάρτινα... Κάποιος μεγάλος θα τα κρύψει σε διάφορα σημεία και θα γράψει σημειωματάκια με «γρίφους» για να οδηγεί τους παίκτες από το ένα σημείο στο άλλο - ιδανικά, σε εξωτερικό χώρο. Θα χωριστείτε σε δύο ομάδες και θα πάρετε καλαθάκια στο χέρι. Η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα αυγά είναι η νικήτρια.

Ο «λύκος» και τα «αυγά»

Κάποιος θα κάνει το λύκο και όλοι οι υπόλοιποι τα «αυγά». Πριν αρχίσει το παιχνίδι, αποφασίζετε τι χρώμα αυγό θα είστε, το γράφετε σε χαρτάκι και το βάζετε στην τσέπη σας χωρίς να το δείξετε. Στη συνέχεια, όλα τα «αυγά» στέκεστε μπροστά στο λύκο, ο οποίος αρχίζει να μαντεύει χρώματα. Αν μαντέψει σωστά ένα χρώμα, τότε ο παίκτης αυτός προχωράει ένα βήμα, λέει το χρώμα του και αρχίζει να τρέχει σε μια διαδρομή που έχετε συμφωνήσει από πριν, προσπαθώντας να επιστρέψει στο «καλάθι» - εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα «αυγο-παιδιά», χωρίς να τον ακουμπήσει ο λύκος. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, αλλάζει χρώμα. Αν όχι, χάνει και γίνεται εκείνος λύκος στη θέση του.
Καυτό αυγό


Μία παραλλαγή του παιχνιδιού με τις μουσικές καρέκλες. Όλα τα παιδιά κάθονται ή στέκονται σε κύκλο. Όταν παίζει η μουσική, το αυγό κυκλοφορεί γρήγορα από χέρι σε χέρι - σαν να... καίει. Η μουσική σταματά και ο παίκτης που θα βρεθεί να το κρατάει βγαίνει από τον κύκλο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να μείνει ένας μόνο παίκτης.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!