RSS

Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της HELMEPA αφιερωμένος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 και έχει θέμα:

«Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες»

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε άλλη πόλη με στόχο την ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας για τη σπουδαιότητα των θαλασσών και των ωκεανών. Φέτος οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στον Πειραιά μεταξύ 28-31 Μαΐου με τίτλο: «Λιμάνια και ακτές - Πύλες για θαλάσσια ανάπτυξη».

Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA καλούνται να στείλουν τα ζωγραφικά τους έργα στα γραφεία της HELMEPA μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

Για να γίνουν τα έργα δεκτά θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να προέρχονται από Ομάδες του Προγράμματος του σχολικού έτους - 2014-2015
- Να είναι δημιουργίες των ίδιων των παιδιών, χωρίς την επέμβαση ενηλίκων
- Να είναι ομαδικά, ζωγραφισμένα σε χαρτόνι διαστάσεων 50x70 εκ., σε οριζόντια μορφή και με έντονα χρώματα
- Να αναγράφονται στο πίσω μέρος το Σχολείο, ο αριθμός της Ομάδας και το όνομα του Εθελοντή Εκπαιδευτικού

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί ξεχωριστά για τις δύο παρακάτω κατηγορίες παιδιών:

- ηλικίας 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής
- ηλικίας 8-12 ετών

Με τη λήξη του Διαγωνισμού, τα έργα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Παιδικής HELMEPA και θα είναι διαθέσιμα προς ψήφιση από τις Ομάδες του Προγράμματος και το Προεδρείο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων.


Το καλύτερο έργο κάθε κατηγορίας θα κερδίσει το Α' Βραβείο, που είναι η εκτύπωσή του σε Αφίσα με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του Εθελοντή Εκπαιδευτικού, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι αφίσες αυτές θα διανεμηθούν από τη HELMEPA στα παιδιά-μέλη και τους εθελοντές Εκπαιδευτικούς του Προγράμματος καθώς και στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά αντίτυπα των αφισών θα διανεμηθούν στις εκδηλώσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Στα μέλη των Ομάδων που θα λάβουν τα Β' και Γ' Βραβεία θα απονεμηθούν Έπαινοι Συμμετοχής.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!