RSS

Η εκδρομή μας στις Νυμφές.

Στο μάθημα της Γεωγραφίας μάθαμε για τα ποτάμια, τις λίμνες και τα νερά της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη αφορμή για να επισκεφτούμε τις Νυμφές.
Ένα ημιορεινό χωριό που βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, με πάρα πολλές πηγές,κουμ κουάτ κι απέραντη ομορφιά.
δενδρύλλιο κουμ κουάτ
Αφού αφήσαμε το λεωφορείο έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, ακολουθήσαμε τον αγροτικό δρόμο για ένα-δύο χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας είδαμε δέντρα  με κουμκουάτ, παραδοσιακούς ελαιώνες και πανέμορφα αγριολούλουδα(που σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκαν σε μικρά μπουκέτα για δώρο στις μαμάδες!)
Το κελάρυσμα των νερών από τις αμέτρητες πηγές ήταν ιδανικός συνοδός στη βόλτα μας. Κάποια στιγμή, ο ο ήχος από την πτώση των νερών άρχισε να γίνεται εντονότερος και ξαφνικά σε μια στροφή του δρόμου από τα αριστερά μας, είδαμε  βαθιά μέσα στην χαράδρα τον καταρράκτη!
ο καταρράκτης στις Νυμφές
Τα νερά έπεφταν ορμητικά από ύψος 10 περίπου μέτρων και οι φωτογραφικές μας μηχανές πήραν φωτιά.Δεν κατεβήκαμε βέβαια προς τα κάτω, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, έτσι κι αλλιώς, όμως, το θέαμα μας συνεπήρε όλους! Λίγο πιο μετά είδαμε κι έναν μικρό καταρράκτη-σχηματισμό νερού που με τα γαλαζοπράσινα χρώματά του μας εκλιπαρούσε για φωτογραφίες! Φαντάζεστε τι έγινε...

Η εκδρομή μας όμως δεν είχε τελειώσει εκεί...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!