RSS

Ήμασταν κι εμείς στη γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας της "Παιδικής HELMEPA" !

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων από όλη την Ελλάδα, μαζί με τον Πρόεδρο, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της HELMEPA γιόρτασαν τα 20ά γενέθλια του Προγράμματος "Παιδική HELMEPA", την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 20ού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, που φιλοξένησε, όπως κάθε χρόνο, η εταιρεία μέλος Costamare Shipping.

Τα δεκαπέντε παιδιά-μέλη του Συμβουλίου, ηλικίας 5 - 13 ετών, που εκπροσωπούν τα 5.900 παιδιά του Προγράμματος της περσινής χρονιάς σε όλη τη χώρα, εξέλεξαν Πρόεδρο την Σοφία Εκατομμάτη (10 ετών) από τη Χίο, Αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Χάμο (12 ετών) από την Αλεξανδρούπολη και Γραμματέα την Κρυσταλλία-Στεφανία Τσιτρά (6 ετών) από το Προμύρι Πηλίου.

Τα μέλη του Συμβουλίου των παιδιών αντάλλαξαν εμπειρίες, συζήτησαν προτάσεις και έστειλαν το παρακάτω μήνυμα προς την κοινωνία των μεγάλων:
"Βοηθήστε μας να καθαρίσουμε όλες τις ακτές και θα σας ανταμείψουμε με μία μεγάλη συμβουλή: Μικροί, μεγάλοι, νέοι και παλιοί, πάμε να μαζέψουμε σκουπίδια όλοι μαζί. Γιατί εσείς που είστε δυνατοί, δε μας βοηθάτε να σώσουμε τη Γη;"

Παράλληλα με τη συνεδρίαση των παιδιών, οι ενήλικες προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση. 


Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων σε παιδιά και μεγάλους. Στο γεύμα τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της HELMEPA είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν προτάσεις εκπαιδευτικών και γονέων για την επέκταση του προγράμματος και των δράσεών του.
Για τους φιλοξενούμενους της, μικρούς και μεγάλους, η HELMEPA οργάνωσε επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, όπου παρακολούθησαν ψηφιακή προβολή με θέμα την "Εξέλιξη".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!