RSS

Λεξικό κερκυραϊκών λέξεων, τώρα, σε… application!

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά και tablet που μπορεί να μην… λύνει τα χέρια σας αλλά ίσως, λύσει τη γλώσσα σας –τουλάχιστον στους Κερκυραίους - δημιούργησε και ανέβασε στο Google Play ο Σταμάτης Κυριάκης.

Με μότο «το κερκυραϊκό λεξικό στο κινητό σας», η εταιρία διαδικτυακών εφαρμογών CWA σε συνεργασία με τον Σταμάτη Κυριάκη κυκλοφόρησε δωρεάν μια νέα, δημιουργική και εκπαιδευτική –όπως την χαρακτηρίζει- εφαρμογή, ένα λεξικό της τοπικής διαλέκτου της Κέρκυρας.

Το κερκυραϊκό λεξικό υπάρχει διαδικτυακά διαθέσιμο: http://linguacorfiotta.blogspot.gr/ και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του κ. Σταμάτη Κυριάκη που με το μεράκι του και με στόχο την διατήρηση της ντοπιολαλιάς συνέλεξε και δημοσίευσε το περιεχόμενο του λεξικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας: «Το εγχείρημα αυτό απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, λάτρεις της τοπικής διαλέκτου και όσους ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν. Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphones και tablets με λειτουργικό android σε όλες τις εκδόσεις».
Την εφαρμογή του κερκυραϊκού λεξικού θα το βρείτε στο google play ή στην σελίδα http://playground.cwa.gr/KerkyraikoLexiko/


αναδημοσίευση από www.corfupress.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!