RSS

Κύκλους κάνει... το νερό!

Στο σώμα μας και στη φύση, από μια σταγόνα ως τους ωκεανούς, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας. Νερό, νερό, νερό... ιερό και αναντικατάστατο. Η σημασία του μεγάλη, η ύπαρξή του απαραίτητη.

Αλήθεια, είχες σκεφτεί ποτέ πόσο όλα γύρω μας και μέσα μας έχουν νερό; Πόσο αναγκαίο και χρήσιμο υπήρξε από τα παλιά χρόνια; Και πώς, για να φτάσουμε εμείς να το χρησιμοποιούμε και να το εκμεταλλευόμαστε, το νερό κάνει διαρκώς... κύκλους; Όχι για να μας ζαλίσει, αλλά για να μας φροντίσει. Βοηθάει βέβαια και ο ήλιος σ’ αυτό, και μάλιστα πολύ, γιατί με τις θερμές ακτίνες του κάνει τα νερά των θαλασσών, των λιμνών και των ποταμών να ανεβαίνουν ψηλά και σαν υδρατμοί που γίνονται να σχηματίζουν τα σύννεφα. Μα εκεί ψηλά, μερικές φορές, δεν κάνει και τόσο ζέστη! Και όταν τα σύννεφα... κρυώσουν, οι υδρατμοί τους γίνονται πάλι νερό και... βαραίνουν. Έτσι, από το βάρος, να σταθούν πια στα ύψη δεν μπορούν. Γίνονται βροχή, χιόνι ή χαλάζι και επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν... στις λίμνες, στα ποτάμια και στις θάλασσες. Κι άντε πάλι από την αρχή!


Ένας κύκλος ξανά και ξανά, γεμάτος ζωή, που μας δίνει ζωή. Αυτός είναι ο κύκλος του νερού κι εμείς είναι ώρα να προστατεύσουμε το νερό και να του επιτρέψουμε να συνεχίζει ασταμάτητα τον κύκλο του, για να μπορούμε να το αξιοποιούμε και να το απολαμβάνουμε!

πηγή:IMEakia

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!