RSS

Γιατί θα πάμε και τι θα κάνουμε την Πέμπτη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.


Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στα πλαίσια της δράσης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012 «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΤΟΥ ΥΠΠΑΙΘΠΑ, Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το Φούτζι στον Hokusai». 


Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει ως εξής: 


α. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα το Όρος Φούτζι και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα - Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και 
ειδικότερα με το όρος Φούτζι, την ιαπωνική μυθολογία και τις παραδόσεις καθώς και την ιαπωνική τεχνική της ξυλογραφίας και των τυπωμάτων μέσω σχετικής ομιλίας και προβολής. 

β. Εργαστήριο με θέμα την παραγωγή τυπώματος με την τεχνική της ξυλογραφίας και εργαστήριο με θέμα την ιαπωνική τέχνη του χαρτιού tatebanko. Τα παιδιά, θα συμμετέχουν σε 2 εργαστήρια με θέμα την παραγωγή τυπωμάτων με την παραδοσιακή τεχνική της ιαπωνικής ξυλογραφίας καθώς και της τεχνικής του tatebanko ( ιαπωνική τεχνική κατασκευής τρισδιάστατων σκηνικών από χαρτί ). 

γ. Παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε 3 επιλεγμένα ιαπωνικά τυπώματα από τη σειρά τυπωμάτων ‘36 όψεις του όρους Φούτζι’ του καλλιτέχνη Katsushika Hokusai) με διανομή σχετικού φυλλαδίου. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!