RSS

Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Παραμυθιού . Βράβευση της Λάουρας με το 1ο βραβείο !

Παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε σήμερα το μεσημέρι το θέατρο Παλλάς στη Βουκουρεστίου, όπου πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή παραμυθιού» για ενδέκατη συνεχή χρονιά. Μικροί επίδοξοι παραμυθάδες κατέφθασαν από νωρίς συνοδευόμενοι από τους γονείς τους για να συμμετέχουν στην γιορτή και να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων Αίσωπος 2012 στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 11ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Παραμυθιού.

Στη γιορτή απονεμήθηκαν 9 Βραβεία Αίσωπος: 3 πρώτα, 3 δεύτερα και 3 τρίτα στα παραμύθια που ξεχώρισαν. Ένα από αυτά μάλιστα, έγινε και θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι μικροί μαθητές στο θέατρο Παλλάς. Πρόκειται για το παραμύθι «Η κλέφτρα των ονείρων», του Γιώργου Μαζάνη, μαθητή της Ε' δημοτικού από τα Χανιά.

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά γιατί ο διαγωνισμός σημαίνει ευγενής άμιλλα άρα και δημιουργία, χαρά και ανάληψη ατομικής ευθύνης. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ μας χρειάζεται ατομική ευθύνη, συμμετοχή, συλλογική δράση και αλληλεγγύη»,ανέφερε η πρώην υπουργός και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου που απένειμε ένα από τα πρώτα βραβεία στην μαθήτρια της Δ τάξης , Λάουρα Βασιλάκη , από την Κέρκυρα.

Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν γνωστοί συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, οι οποίοι δίνουν την αρχή μιας ιστορίας στα παιδιά για να γράψουν το παραμύθι τους. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν οι συγγραφείς Ευγένιος Τριβιζάς, Δημήτρης Βανέλλης και Λίλη Λαμπρέλλη, καθώς και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY).

Η αξιολόγηση των παραμυθιών έγινε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και από τους συγγραφείς που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Μαίρη Ραζή, αντί της Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία δεν κατάφερε να παραστεί επειδή βρίσκεται για γυρίσματα στην Κύπρο.

Βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές: Λάουρα Βασιλάκη, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, Θεμιστοκλή Κόρακα (Α' βραβείο), Χρύσα Σαχπάζη, Μάγδα Ψαράκη, Παρασκευή Μουχταροπούλου (Β' βραβείο), Άννα Ράλλη, Δέσποινα Φλώτσιου και Wiktoria Grabowska (Γ' βραβείο).

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του δήμου Αθηναίων, του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου.

 πηγή:http://newpost.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!