RSS

Οι κάτοικοι του Πλανήτη Δέλτα συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανάγνωσης με τα βιβλία της της Άλκης Ζέη !

Ως γνήσιοι βιβλιοφάγοι δε θα μπορούσαμε να μη δηλώσουμε συμμετοχή στo Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο . 


Ο Μαραθώνιος , με τη μορφή διαγωνισμού , είναι ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας . Στόχος του η καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και , εν τέλει , η αγάπη τους για το βιβλίο , καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας ...

Εμείς θα πάρουμε μέρος διαβάζοντας 2 βιβλία : Το καπλάνι της βιτρίνας και Ο θείος μου ο Πλάτων .



 ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα.









 Ο ΘΕΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝ


 «Ο θείος Πλάτων» είναι ένα πάνινο γαϊδουράκι που στην κοιλιά του έχει καραμέλες. Η Ειρήνη κι ο Γιάννης του έδωσαν το όνομα του θείου Πλάτωνα που τους το έστειλε δώρο. Με τον ίδιο πάντα αφοπλιστικό, ζωντανό τρόπο γραφής η Άλκη Ζέη μας ζωντανεύει άλλη μια γοητευτική ιστορία.












Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ .

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!